Vin og snacks er kanskje det beste tilbehøret foran en varm og knitrende peis. Vi har pratet med vinimportøren NON DOS som deler noen gode tips.
NON DOS importerer kun vin som er laget på naturlig vis uten tilsetningsstoffer. Det vil si vin som verken er tilsatt sukker, syre, tanniner, enzymer eller gjærsopp.
Etterspørselen etter økologisk og biodynamisk vin har økt både hos vinmonopolet og restaurantbransjen de siste tre årene, kan Morten Mark Nielsen, kommunikasjonsansvarlig i NON DOS fortelle.
Og kanskje smaker det ekstra godt med rene viner som er laget også med tanke på miljøet?
Her er i hvert fall noen godbiter som kan inntas foran peisen, som passer uten tilbehør, snacks eller en liten forrett.
Sprudlende vin:
Casa Belfi Naturalmentefrizzante er en biodynamisk prosecco, laget på gamlemåten i Valdobbiadene-Conegliano i nordøst-Italia.
Smak: Ung og fruktig, preg av sitrus, blomst og urter, hint av bittert i ettersmak med god lengde (Vinmonopolet).
Biokult Pet Nat er en perlende róse-vin fra Østerrike.
Smak: Ung, saftig og fint kremet, preg av røde bær og urter, god lengde (Vinmonopolet).
Castell d’Age Cava “Anne Marie” er en cava fra den katalanske og biodynamiske vingården Castell d´Age.
Smak: Fruktig og frisk med lang saftig ettersmak (Vinmonopolet).
Fleury Blanc de Noirs Brut kommer fra Champagnes største biodynamiske produsent. Drikkeklar nå men kan også lagres.
Smak: Saftig og fint kremet, preg av eple, sitrus og litt krydder, hint av kjeks (Vinmonopolet).
Meinklang Prosa Rosé er en perlende rosévin fra familiebedriften Meinklang i Østerrike som har en holistiske tilnærmingen til vinproduksjon og drift av egen gård.
Smak: Ung, fruktig. Preg av røde bær og urter, ettersmak med god lengde og streif bittert (Vinmonopolet).
Drikk med måte og god fornøyelse!
Kilder:
www.NONDOS.no