Ved i småsekker eller storsekk?

En fordel med storsekker er at du får noe mer ved for pengene; jo større sekk, jo lavere pris per kilo tørr ved. Dette er fordi leverandøren sparer seg merarbeidet med å måtte pakke veden i 40l og 60l sekker. Å levere tunge storsekker med vekt på 280 til 500 kilo har også sine utfordringer. Ideelt kunne man ønske at leverandøren kunne levere med løftelem og jekketralle, men i mange tilfeller er dette ikke mulig: det er ikke flatt, underlaget er jord/grus og ikke asfalt, det er for trangt å komme til med større transportbil, osv. Slike biler er også rimelig dyre, så mange leverandører bruker bil og tilhenger og tipper storsekkene der de kan komme til med transportbil.

Det innebærer god trim for deg (veden varmer flere ganger). Mange ønsker å få veden så nært inntil en husvegg eller inni en garasje som mulig. KortreistVed sine leverandører strekker seg selvsagt for å få dette til der det er mulig innenfor rimelig leveringstid. Et godt råd er likevel å gjøre en avveining av hva som passer best for deg. 

En fordel med småsekker på 40l- og 60l er at de er betydelig mer flyttbare, og kan bæres hele fram til peisen der veden skal brenne. Der en storsekk på pall tar plass, er småsekker gjerne lettere å stable og lagre i en garasje, på en veranda eller oppetter en husvegg.

Du kan jo gjøre dine vurderinger for hvordan du ønsker dette, og hva som kan være realistisk mulig å få til akkurat der du bor.