Lun vedvarme i herskapelig villa

En kald førjulsdag på Nordstrand i Oslo kommer en rød varebil kjørende. Ut stiger en sterk mann som lemper sekk på sekk med tørr bjørkeved, levert helt inntil døren. Huset er selveste Villa Floris, en nydelig klassisk villa fra 1913. Her bor Nina Lunde sammen med mann og fire barn. Nina jobber som journalist, og influencer. Hun har både peis og vedovn. – Det er så utrolig deilig å slippe alt styret med å kjøre og kjøpe og hente ved. Her får jeg levert kortreist ved direkte fra produsenten og helt inntil der den skal vi god varme, forteller hun.

Nina er over gjennomsnittet opptatt av farger, puter, tekstiler og gardiner – her er det velur og gullfarger. – Jeg liker å blande stiler, men samtidig vil jeg selvsagt at alt skal passe sammen og være gjennomført.

I det vi går inn i Villaen er det som å entre et interiørmagasin.

             

– Når besøkende kommer inn døren så skal de få se et fargerikt maksimalistisk hjem med klassisk interiør. Åh, jeg har alltid elsket interiør, gode visuelle omgivelser, farger og jeg dyrker jo den herskapelig stilen.

– Jeg liker å fyre med ved om høsten og vinteren, fordi det gir høy kosefaktor, kaldt ute og varmt inne. Dessuten er det den beste oppvarmingen.”  Nina og mannen pusset opp hele huset etter de overtok og har alltid små og store prosjekter de koser seg med. Det virker som at interiør, design og innredning har blitt en livsstil.  Da de pusset opp valgte de en rentbrennende peis med glass som aldri soter. I gangen står en stilig vedovn som gir god varme.

                   

-Jeg synes det er helt genialt å få ved levert på døren. Sparer meg for mye tid, og bilen slipper å bli full av bark.

Utklipp fra www.villafloris.no høsten 2018:

Skrevet av