Hafjell Slakteri – kortreist mat

Hafjell Slakteri har drevet siden 2008, men startet for alvor opp i 2019 og omsetter nå for ca kr 8-9 mill i året.

– Dette handler også mye om dyrevelferd. At dyrene skal reise så kort som mulig fra gården de har bodd på. Eller naturen de har vandret i, forteller daglig leder Knut Sørlundsengen.

Hafjell Slakteri tilbyr slakte-tjenester for de lokale gårdbrukerne og jegere i Øyer og Gudbrandsdalen, det som kalles «leie-slakting» og tilhørende skjæring. – Av dette lager vi stykningsdeler som vi selger vakumpakket eller i kasser. Vi foredler også disse gode råvarene til farse, karbonader, pølser og ulike andre ferdig-produkter til middagsmat.

Av storfe tar slakteriet imot både elg, hjort og okser. Av småfe er sau, lam og geit standard. Og så er det flere typer gris. – Mange liker godt Manglitsa-gris, som gjerne vokser litt seinere og samler mye god smak, sier Sørlundsengen.

Hva selger dere av produkter?

– Hyttefolket er hjertelig velkommen til å besøke vårt utsalg. Vi holder til rett bak CircleK-stasjonen på nedsiden av E6. Her tilbys mye lokale god-saker! sier Sørlundsengen.

På nettbutikken kan kundene bestille 2 produkter: kasse med elg-kjøtt og produkter av elg. Her får du en kasse med ytrefilet, biff, grytekjøtt, steik og kjøttdeig.  Julekassen med og julekassen med ulike typer svinekjøtt. Den inneholder ribbe, julepølse og medisterkaker, skinkesteik og sylte.

– Bestillinger gjøres klar sånn at det blir lett for kundene på vei opp til hytta og hente dette med når de kommer for helgen. Og når det etter hvert blir mange nok bestillinger, så planlegger vi å tilby utjkøring og levering på hyttedøra. Sjekk gjerne ut www.hafjellslakteri.no

Hafjell Slakteri, besøkt av Trond Fjørtoft

Skrevet av