Pinnebrød, med eller uten pølse

Lag et barnevennlig måltid over bålet.

Oppskrift, 5-6 personer:

5 dl hvetemel
1,5 ts salt
4 ss sukker
2 ts bakepulver
1 dl nøytral olje
2 dl lunkent vann
Evt. egg til pensling før steking
Evt. antall pølser du ønsker

Slik gjør du:

1. Bland sammen alt det tørre
2. Hell i olje og vann og elt deigen til den er glatt og lett å jobbe med. Tilsett mer vann om den er for fast.
3. Legg deigen i en lufttett boks eller pose.

Når du er ute:

1. Del deigen i passe store remser.
2. Tvinn deigen rundt noen pinner, eventuelt over en pølse som er stukket på pinnen.
3. Pensle deigen med egg for en sprøere utside.
3. Stek forsiktig over glørne på bålet, ikke over åpen flamme, da blir det fort brent.

Prøv deg frem med innhold etter brødet er stekt, for eksempel ost eller syltetøy.

#bålkos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *