Steinsopp gir en fyldig smak som passer godt med ost. Denne oppskriften kan du også enkelt legge i aliminiumsfolie og steke over bålet ute.
Oppskrift 1 ostesmørbrød:
- 2 brødskriver, loff smaker fortreffelig
- Steinsopp
- Ost, Jarlsberg passer godt. Gjerne revet
- Smør
- Dijonsennep
- En neve spinat eller grønnkål
- Litt urter; timian, gressløk eller det du foretrekker
Slik gjør du:
- Skjær opp soppen i litt mindre biter og stek de i smør til de er gylne.
- Fres spinaten eller grønnkålen i panna med smør til den er litt slappere i konsistensen.
- Skjær opp brødskivene. Smør begge sidene med smør på begge skivene da de skal ligge i panna.
- Smør den ene siden av skiven med dijonsennep
- Legg på osten og soppen og dryss over urter før du legger den andre brødskiven oppå.
- Stek på middels varme under lokk, snu skivene jevnlig for å unngå at det blir brent. Når de er gylne og osten er smeltet er de klare!
Prøv gjerne en fyldig kopp kakao til for å komplementere måltidet.