Ostesmørbrød med steinsopp

Steinsopp gir en fyldig smak som passer godt med ost. Denne oppskriften kan du også enkelt legge i aliminiumsfolie og steke over bålet ute.

Oppskrift 1 ostesmørbrød:

  • 2 brødskriver, loff smaker fortreffelig
  • Steinsopp
  • Ost, Jarlsberg passer godt. Gjerne revet
  • Smør
  • Dijonsennep
  • En neve spinat eller grønnkål
  • Litt urter; timian, gressløk eller det du foretrekker

Slik gjør du:

  1. Skjær opp soppen i litt mindre biter og stek de i smør til de er gylne.
  2. Fres spinaten eller grønnkålen i panna med smør til den er litt slappere i konsistensen.
  3. Skjær opp brødskivene. Smør begge sidene med smør på begge skivene da de skal ligge i panna.
  4. Smør den ene siden av skiven med dijonsennep
  5. Legg på osten og soppen og dryss over urter før du legger den andre brødskiven oppå.
  6. Stek på middels varme under lokk, snu skivene jevnlig for å unngå at det blir brent. Når de er gylne og osten er smeltet er de klare!

Prøv gjerne en fyldig kopp kakao til for å komplementere måltidet.