Kakao med krem 

Kakao er kos. Om den nytes ute på tur eller foran peisen.
Man kan alltids jukse med pulverkakao, men har du tid så lover vi at denne oppskriften slår det meste.

Oppskrift:

100 gram sukker
1 vaniliestang eller ½ ts vaniliesukker
1 kanelstang eller 1 ts kanel
5 dl helmelk
200 gram mørk sjokolade (den du liker best men bør inneholde over 60% kakao for at den ikke skal bli for søt)
1 dl kremfløte til å ha på toppen.

Tips: Ønsker du en litt mer pønsj i kakaoen kan du prøvde deg frem med chilli og litt revet appelsinskall/ingefær.

Slik gjør du:

Brekk opp sjokoladen i en gryte. Hell over melken. Rør på svak varme.  Tilsett sukker, vanilie, kanel og eventuelt chilli og revet appelsinskall/ingefær. Varm sakte opp til kokepunktet. Sil deretter kakaoen. Bruk gjerne en stavmikser eller en visper for å få luft i sjokoladen rett før servering.

Visp fløten til den blir passe tykk og legg oppå kakaeon.
Nyt. Hver. Slurk.